Vergoedingen

Alle praktische zaken op een rijtje

Wat zijn de kosten en vergoedingen?

Voor elk voetprobleem heeft Graas een oplossing. Daarbij is het wel zo prettig om te weten wat er wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Voor sommige hulpmiddelen of orthopedische diensten geldt een complete vergoeding; bij andere moet u een deel zelf betalen. Deze regelingen zijn vooraf vastgesteld met iedere zorgverzekeraar per product. Heeft u een aanvullende zorgverzekering, dan heeft u kans dat er meer vergoed wordt.

Graas heeft een contract met alle zorgverzekeraars in Nederland. Om u te ontzorgen, dienen wij zorg die vanuit de basisverzekering wordt vergoed rechtstreeks bij de zorgverzekeraar in. Zorg vergoed vanuit een aanvullende verzekering dient u zelf in bij uw zorgverzekeraar.

orthopedische werkplaats
Hardlopen

Eigen bijdrage en eigen risico

Koopt u orthopedische, semi-orthopedische of voorlopig orthopedische schoenen, dan dient u zelf een bedrag in te leggen in de aanschafkosten. Deze eigen bijdrage wordt berekend, omdat iedereen in Nederland regelmatig zelf schoenen moet aanschaffen.

Het eigen risico is het bedrag dat u moet betalen als u zorgkosten maakt die in het basispakket vallen. U betaalt eerst zelf het gedeelte van de kosten die vallen in het eigen risico. De rest van de kosten wordt vergoed door uw zorgverzekering. Is uw eigen risico al ‘op’ door andere zorgkosten, dan worden de diensten die u bij ons afneemt geheel vergoed (mits het in uw pakket valt).

Over de kosten of vergoedingen informeren we u van tevoren zo goed mogelijk. Heeft u toch nog vragen? Dan raden we aan rechtstreeks contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. Die heeft een totaalinzicht in uw specifieke polisvoorwaarden en de hoogte van uw openstaande eigen risico.

Contact opnemen

Heeft u een vraag over uw kosten en vergoedingen, neem dan gerust contact met ons op. Vul onderstaand contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.