Aanpassingen aan confectieschoenen

Sommige voetklachten kunnen we oplossen met een aanpassing aan uw eigen schoenen. Dat zijn confectieschoenen die u bij ons of in een goede schoenwinkel kunt kopen. Wel moeten de schoenen voldoen aan bepaalde eisen. De eisen zijn afhankelijk van de aanpassing die we voor u mogen maken. We kunnen de aanpassing aan uw schoen combineren met het gebruik van steunzolen. Zo ontstaat altijd de gewenste oplossing.

De voordelen zijn helder: u heeft ruime keuze uit bestaande collecties én u loopt weer prettig.

Wat is de procedure?

  • U heeft een voetprobleem. Van uw huisarts of specialist ontvangt u een verwijzing waarin uw zorgvraag geformuleerd staat.
  • Tijdens de eerste afspraak bespreken we uitgebreid de aard van uw voetprobleem. We doen een aanvullend voetonderzoek en kijken ook naar uw knieën, heupen en rug. Voetproblemen geven vaak een probleem bij het lopen. Daarom kijken we uitgebreid naar hoe u loopt en doen zo nodig aanvullende metingen. Op basis van de bevindingen bespreken we met u de mogelijkheden om uw klacht op te lossen. We nemen de maten van uw voeten en de benodigde voetafdrukken.Meestal kunnen we direct beginnen met de aanpassingen aan uw schoenen. Soms is echter vooraf goedkeuring van uw zorgverzekeraar nodig. Dit kan enkele weken duren. Uiteraard verzorgen wij deze administratieve procedure.Tijdens de tweede afspraak leveren wij u de aangepaste schoenen. We controleren of de schoenen goed zitten en of de correcties die zijn gemaakt de juiste aanpassing geven voor uw voeten. Ook instrueren we u over het inlopen en het dragen van de schoenen. Zo weten we zeker dat u tevreden naar buiten loopt.
  • Ten slotte maken we een controleafspraak. Tijdens deze afspraak evalueren we uw ervaringen. Bovendien beoordelen we nogmaals of de aanpassingen het juiste effect geven op uw looppatroon en of uw voetprobleem is opgelost.

Vergoedingen

Zorgverzekeraars vergoeden vanuit de basisverzekering de aanpassingen aan uw schoenen. De schoenen moet u zelf aanschaffen. U wordt wel aangesproken op uw eigen risico. De exacte informatie over de vergoeding vindt u in uw polisvoorwaarden en in onze folder “vergoedingen”.

Verstrekkingsregels

Voor de eerste levering van aangepaste confectieschoenen is altijd een verwijzing nodig. Bij de meeste zorgverzekeraars moet het een verwijzing zijn van een specialist zoals een orthopedisch chirurg, een revalidatiearts of een reumatoloog. Bij enkele zorgverzekeraars is de huisarts gemachtigd om de verwijzing te schrijven. Vraag ons gerust hoe het bij uw verzekering is. Na levering van het eerste paar, kan er bij de meeste zorgverzekeraars na drie maanden een wisselpaar geleverd worden. U mag meestal twee paar adequate schoenen in gebruik hebben. De meeste zorgverzekeraars gaan ervan uit dat de gebruiksduur van een paar schoenen 12-18 maanden is. Voor kinderen jonger dan zestien jaar gelden vanwege de groei en het intensieve gebruik weer andere regels. Men gebruikt voor kinderen een gebruiksduur van negen maanden.

De goedkeuring van uw zorgverzekeraar is soms voorwaarde om voor vergoeding in aanmerking te komen. Over het algemeen verloopt deze goedkeuring probleemloos. Er zijn echter regels voor aanpassingen aan confectieschoenen. Deze regels kunnen bij iedere zorgverzekeraar anders zijn. Informeer bij ons of bij uw zorgverzekeraar naar de specifieke voorwaarden. Dan weet u precies waar u aan toe bent.

Levertijd

Na de eerste afspraak gaan wij direct aan de slag. Maximaal twee weken na het maken van de voetafdrukken en het ontvangen van uw schoenen zijn uw aangepaste schoenen klaar.

Wat zijn goede schoenen?

Bij de aanschaf van nieuwe confectieschoenen moeten de schoenen voldoen aan bepaalde eisen. Vraag advies of overleg met een van onze maatnemers!

Inlopen

Nieuwe schoenen moeten ingelopen worden. Ondanks dat deze schoenen specifiek voor u zijn aangepast, zijn het een nieuwe schoenen. Een goede manier is om de schoenen per dag een uur langer te dragen.

Onderhoud

Onderhoud is belangrijk voor de levensduur van uw schoenen. Bij normaal gebruik adviseren wij u om de schoenen wekelijks af te borstelen en te voorzien van een onderhoudsmiddel. Voor het juiste middel en advies kunt u bij ons terecht. 

Garantie

U krijgt drie maanden garantie op de aanpassing van uw schoenen en de steunzolen. Voor het materiaal geldt een garantietermijn van zes maanden. Normale slijtage, onzorgvuldig gebruik of ernstige veranderingen aan uw voeten vallen buiten deze garantie.

Goed om te weten: u bent altijd welkom als er iets mis is met uw schoenen. Wij zoeken een oplossing. Ook al is de garantietermijn verstreken.

Breed assortiment

Behalve aanpassingen aan confectieschoenen verstrekken we ook andere hulpmiddelen. Lees hier meer over op onze website of vraag naar de andere folders over deze producten en diensten.