Groene schoen

Graas Orthopedische Schoentechniek draagt het label Groene Schoen. De Groene Schoen is gemaakt van duurzaam gelooid leer, dat vriendelijk is voor het milieu én voor uw voeten. Doordat het leer beter ademt, zit de Groene Schoen comfortabeler en gaat hij langer mee. Niet alleen het leer, álle materialen van de Groene Schoen zijn met de grootst mogelijke zorg geselecteerd – van de garens tot en met de lijm. Met onze partners van Voetcentraal werken wij samen met leveranciers die hun productieproces hebben verduurzaamd door afval, waterverbruik en CO2-uitstoot te minimaliseren en zo min mogelijk milieubelastende grondstoffen toe te passen. En ook bij de eigen productie doet Graas Orthopedische Schoentechniek er alles aan om de impact op het milieu te verkleinen. 

• Het leer: volledig plantaardig gelooid
Wereldwijd produceren maar een paar looierijen volledig milieuvriendelijk leer. Het leer van de Groene Schoen is afkomstig van runderen uit de Beierse Alpen. De Duitse looierij waarmee Graas Orthopedische Schoentechniek samenwerkt, looit het leer op basis van een gepatenteerde, chroomvrije methode. Daarbij worden uitsluitend natuurlijke, hernieuwbare looistoffen gebruikt, zoals eikels en rabarberwortels. Dankzij de lokale verwerking zijn er bovendien geen conserveringsmiddelen nodig.

• De verf: milieuvriendelijke kleurstoffen
Voor het verven en afwerken van het leer zijn milieuvriendelijke kleurstoffen en waxen gebruikt. Het resultaat: een beter ademend leer, dus een beter klimaat in de schoen. Wij maken buitenzijde, binnenzool én voorvoering van dit karaktervolle en uiterst milieu- en huidvriendelijke leer. 

• Het voetbed: verantwoorde materialen
We bouwen het voetbed van uw Groene Schoen op uit onder meer natuurrubbers en natuurkurk. De toegepaste kunststoffen zijn zo min mogelijk vervuilend en bevatten een minimum aan toxische stoffen. Het geheel bekleden we met een voering van chroomvrij leer.

• De binnenzool: geen synthetische vezelmaterialen
Voor de binnenzolen van de Groene Schoen gebruikt Graas Orthopedische Schoentechniek geen synthetische vezelmaterialen, maar plantaardig gelooid leer.

• Hielversteviging: plantaardig gelooid leer
Ook de hielversteviging maken we van plantaardig gelooid leer. Dat vormt zich beter naar uw voet en draagt prettiger.

• De zool: het minst schadelijke rubber
Het rubber van de zool van de Groene Schoen komt bij een fabrikant vandaan die maximaal bewust omgaat met grondstoffen en een eigen zuiveringsinstallatie gebruikt.

• De lijm en de garens: minimaal milieubelastend

Ook alle andere materialen van de Groene Schoen zijn met de grootst mogelijke zorg geselecteerd. Zo gebruiken we bij voorkeur natuurlijke garens in plaats van synthetische. En het voetbed en de zool bevestigen we met een lijm die zo min mogelijk schadelijk is voor medewerkers en milieu.

• De leest: zo mogelijk van hout
Aan de basis van elke orthopedische schoen staat uw persoonlijke leest. Bij het aanmeten van uw schoen kiezen we waar mogelijk voor een leest van beukenhouten in plaats van een leest van chemisch purschuim.

Ook voor de gevoeligste voeten
Gewone leren schoenen bevatten zo veel zware metalen en toxische stoffen dat mensen met bijvoorbeeld chroomallergie of een gevoelige en kwetsbare huid, er problemen door kunnen krijgen. Dankzij de zorgvuldig geselecteerde materialen is de Groene Schoen geschikt voor de gevoeligste voeten.

Wie kiest voor De Groene Schoen, kiest voor een perfecte, modieuze schoen én voor duurzame producenten en natuurlijke materialen. Ook de Groene Schoen kunnen we in veel verschillende modellen voor u maken. En uiteraard maakt u zelf uw keuze uit onze collectie geselecteerde leerstalen.