Onderzoek & analyse

Laat ons eens naar uw voeten kijken

Wandelen, werken en winkelen, het zijn alledaagse dingen die we graag doen en waarbij we ons niet belemmerd willen voelen door onze voeten. Gelukkig zijn veel voetklachten snel en eenvoudig te verhelpen. Heeft u last van uw voeten? Kom bij ons langs voor een voetonderzoek. Wij bekijken de stand van uw voeten. We onderzoeken de mobiliteit en de spierkracht en maken een analysen hoe u loopt (gangbeeldanalyse). Tenslotte geven we u een vrijblijvend advies.

Loopanalyse

Bij een loopanalyse wordt uw manier van lopen in beeld gebracht. Tijdens de analyse loopt u op een loopband. Er vindt een drukmeting plaats en er wordt een video-analyse gemaakt. We analyseren de afwikkeling van de voet waarbij gekeken wordt naar uw landing, de afwikkellijn en de afzet. Daarnaast wordt gekeken naar het centre of pressure  en de duur van de verschillende fases tijdens het lopen. De camera's leggen de bewegingen vast zodat we deze vertraagd kunnen afspelen voor aanvullende analyse. U kunt hierdoor zelf na afloop meekijken. 

De loopanalyse heeft een toegevoegde waarde voor (orthopedische) klanten om het effect van een hulpmiddel te meten of om de oorzaak van klachten aan het licht te brengen. Maar ook voor wandelaars en (top)sporters is een loopanalyse nuttig met het oog op blessures en als preventie. 

Wilt u een loopanalyse? Bel ons voor een afspraak!