Pantoffels & badschoenen

Bent u gebruiker van orthopedische schoenen dan kan het goed zijn dat er voor u momenten op de dag zijn dat u eigenlijk uw schoenen niet kan dragen. Soms is er behoefte aan een schoen die aangepast is aan speciale omstandigheden. In huis kan de situatie anders zijn dan buiten. Of u bent zo afhankelijk van uw schoenen dat ook tijdens het douchen of bijvoorbeeld zwemmen het noodzakelijk is dat u een aangepaste schoen draagt. We beschrijven een aantal voorkomende maatproducten die mogelijk voor u van toepassing zijn.

Pantoffels op maat

U kunt ‘pantoffels op maat’ dragen naast het gebruik van uw orthopedische schoenen. Deze schoenen maken we op basis van uw eigen leest. Afhankelijk van uw wensen worden de pantoffels gemaakt van zéér soepel en zacht materiaal. Het gevolg is een comfortabele en lichte schoen voor gebruik in huis. Individueel maatwerk zorgt voor voldoende steun en bescherming.

Bestelling en levering van deze ‘pantoffels op maat’ vindt gelijktijdig plaats met de bestelling en levering van uw nieuwe orthopedische schoenen.

Confectie pantoffels

Naast uw aangepaste schoenen of semi-orthopedische schoenen kunt u thuis confectie pantoffels gebruiken. In de regel kunnen wij deze direct uit voorraad leveren. Eventueel draagt u hierin uw op maat gemaakte voetbed. De pantoffels voelen comfortabel en licht aan. Bovendien trekt u ze gemakkelijk aan en uit. Ook zijn de confectie pantoffels eenvoudig te wassen.

Badschoenen

Kan of mag u niet meer blootsvoets lopen? In sommige situaties, zoals bij diabetes of pijnlijke reuma, is dit bijzonder lastig. Een douche nemen of naar het zwembad gaan? Het kan gelukkig weer met orthopedische badschoenen. Ook badschoenen zijn op maat gemaakt over uw eigen leest. Met orthopedische badschoenen ervaart u de vertrouwde bescherming en ondersteuning in een vochtige omgeving. Natuurlijk kunt u ze ook dagelijks gebruiken tijdens het douchen of baden. We bespreken graag met u, uw specifieke toepassing.

Vergoedingen

De aanschaf van pantoffels en badschoenen wordt meestal niet vergoed door uw zorgverzekeraar maar kan uw wel veel gemak brengen. In sommige gevallen kan uw specialist het op grond van een medische indicatie en uw persoonlijke omstandigheden voorschrijven.. Wij kunnen dan proberen bij uw zorgverzekeraar een vergoeding aan te vragen. Neem voor meer informatie contact op met ons en vraag naar de voorwaarden. 

Levertijd

Natuurlijk gaan we na de eerste afspraak direct aan de slag. U wilt immers thuis comfortabel bewegen. Pantoffels op maat bestelt u gelijktijdig met uw orthopedische schoenen en worden afgeleverd met uw nieuwe schoenen. De levertijd van badschoenen is ongeveer vier weken. Informeer gerust naar de exacte levertijd.

Garantie

Garantie geeft een goed gevoel. Bovendien hebt u er recht op. Zo krijgt u drie maanden garantie op de pasvorm van uw pantoffel of badschoen Voor het materiaal geldt een garantietermijn van zes maanden. Normale slijtage en onzorgvuldig gebruik of ernstige veranderingen aan uw voeten vallen buiten deze garantie.

U bent welkom als u er iets mis is met uw pantoffels of badschoen. Wij zijn altijd bereid om een oplossing te zoeken. Ook al is de garantietermijn inmiddels verstreken. 

Breed assortiment

Behalve orthopedische schoenen verstrekken wij ook ook andere hulpmiddelen. Lees hierover meer op onze website of vraag naar de andere folders over deze producten en diensten.