Tijdelijke schoenen

Een operatie of een wond aan uw voet is erg vervelend. Toch is het belangrijk dat u snel weer kan gaan bewegen. Beweging bevordert namelijk het herstelproces en uw zelfredzaamheid neemt direct weer toe. Het dragen van tijdelijke zwachtels of verband  heeft soms tot gevolg dat uw normale schoenen niet passen. Soms is het ook belangrijk dat uw voet speciale ondersteuning krijgt of u mag nog niet alle bewegingen maken. Verbandschoenen of een voorlopige orthopedische schoen zijn dan goede oplossingen.

Verbandschoenen

Verbandschoenen zijn gemaakt van zacht vilt en zijn extra ruim. Hierdoor kunt u ze dragen over de verbonden voeten en zwachtels heen. Het aan – en uittrekken gaat bijzonder eenvoudig met een klittenband sluiting. De schoenen geven minder druk op uw voeten waardoor wonden beter kunnen genezen. Soms is een ontlastend voetbed in de verbandschoen noodzakelijk om de druk onder uw voet beter te verdelen. Ook daarvoor is voldoende ruimte in de verbandschoen. 

(V)oor(l)opig (O)rthopedische (S)choenen

Als uw voeten nog niet ‘klaar’ zijn voor de definitieve orthopedische schoenen kunnen tijdelijke maatschoenen een oplossing zijn. Dit wordt vaak gedaan na een operatie of bij ernstige voetwonden. We maken dan voorlopig orthopedische schoenen (VLOS) op maat. In deze schoen worden alle orthopedische voorzieningen die noodzakelijk zijn voor uw specifieke situatie aangebracht. De VLOS wordt gemaakt van vilt en is binnen 10 werkdagen voor u klaar. Zo kunt u snel beginnen met uw revalidatie. Als de voet weer genezen is, meten we de definitieve schoenen aan. 

Vergoeding

Confectie verbandschoenen worden doorgaans geheel vergoed. Soms is er echter een bijbetaling noodzakelijk. De voorlopig orthopedische schoenen wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Er geldt altijd een wettelijk verplichte eigen bijdrage. De hoogte van het bedrag verschilt per jaar. Deze regels kunnen bij iedere zorgverzekeraar anders zijn. Informeer bij ons of bij uw zorgverzekeraar naar de specifieke voorwaarden. Dan weet u precies waar u aan toe bent.

Levertijd

Natuurlijk gaan we na de eerste afspraak direct aan de slag. U wilt immers zo snel mogelijk weer comfortabel bewegen. Confectie verbandschoenen kunnen we meestal direct uit voorraad leveren. Indien er ook een voetbed nodig is, leveren we binnen één tot twee weken. De levertijd van voorlopig orthopedische schoenen is gemiddeld twee weken. Informeer gerust naar de exacte levertijd.

Garantie

Garantie geeft een goed gevoel. Bovendien hebt u er recht op. Zo krijgt u drie maanden garantie op de pasvorm van uw schoenen. Voor het materiaal geldt een garantietermijn van zes maanden. Normale slijtage en onzorgvuldig gebruik of ernstige veranderingen aan uw voeten vallen buiten deze garantie.

U bent welkom als u er iets mis is met uw tijdelijke schoenen. Wij zijn altijd bereid om een oplossing te zoeken. Ook al is de garantietermijn inmiddels verstreken. 

Breed assortiment

Behalve orthopedische schoenen verstrekken wij ook ook andere hulpmiddelen. Lees hierover meer op onze website of vraag naar de andere folders over deze producten en diensten.