Aanpassingen aan confectieschoenen

Orthopedische aanpassingen aan confectieschoenen (OVAC)

Weer prettig lopen met uw eigen schoenen

Sommige voetklachten kunnen we oplossen met een aanpassing aan uw eigen schoenen. Dit wordt ook wel OVAC genoemd: orthopedische aanpassingen aan confectieschoenen. Hiermee bedoelen we schoenen die u zelf in een goede schoenwinkel kunt kopen. Wel moeten de schoenen voldoen aan bepaalde eisen, afhankelijk van de aanpassingen die u nodig heeft. Ook kunnen we dit combineren met het gebruik van steunzolen. Zo ontstaat de gewenste oplossing. De voordelen zijn helder: u kunt uw eigen schoenen kopen en hiermee weer prettig lopen.

Wat zijn goede schoenen hiervoor?

Voor orthopedische aanpassingen aan confectieschoenen (OVAC), moeten uw gekochte schoenen voldoen aan onderstaande eisen:
Hardlopen

Aanpassingen aan confectieschoenen: het proces van A tot Z

Bij Graas voeren we de aanpassingen aan uw eigen schoenen geheel zelf uit in onze werkplaats. We gaan op de volgende manier te werk:

1 U heeft problemen met lopen of een voetprobleem.

2 De specialist of huisarts verwijst u door.

3 Eerste afspraak: We analyseren uw probleem, onderzoeken uw voeten en kijken hoe u loopt. We nemen de maten van uw voeten en benodigde voetafdrukken. Tot slot laat u een paar schoenen bij ons achter die wij gaan aanpassen.

4 Meestal kunnen we direct beginnen met de aanpassingen aan uw schoenen.

5.Tweede afspraak: Uw schoenen zijn klaar. U komt deze ophalen. We controleren of deze goed zitten en geven u advies over gebruik.

6 Controleafspraak: We bespreken of uw doel is bereikt.

Wilt u alles weten over onze orthopedische schoenen, zoals hoe het zit met de verzekering, het gebruik van de schoenen en garantie? Lees onze leaflet!

Maak een afspraak

Wilt u een afspraak maken met één van onze specialisten voor aanpassingen aan uw confectieschoenen, vul dan onderstaand contactformulier in. We nemen contact met u op om de afspraak te bevestigen.

Heeft u een vraag of opmerking, neem dan contact met ons op.

Wij nemen telefonisch contact met u op om uw aanvraag af te stemmen.