Werkschoenen

Orthopedische veiligheidsschoen voor uw werk

Uitgebreide mogelijkheden voor uw werkschoenen

Bij veel beroepen is het dragen van speciale werkschoenen, ook wel veiligheidsschoenen genoemd, verplicht. Met een stalen neus of ondoordringbare zool, bijvoorbeeld. Er zijn een hoop confectieveiligheidsschoenen, maar als uw voeten orthopedische aanpassingen vragen, zijn deze schoenen vaak niet geschikt. Daarom biedt Graas de mogelijkheid om semi-orthopedische veiligheidsschoenen te leveren of CE gecertificeerde veiligheidsschoenen op maat te maken. Met een CE-keurmerk voldoet een veiligheidsschoen aan de Europese regelgeving (norm EN-345).

Graag helpen we u aan werkschoenen die passen bij eventuele klachten of moeilijkheden die u heeft met lopen. Maak een afspraak op onze locatie in Woerden met onze specialisten.

De praktische zaken op een rijtje

Graas Orthopedische Schoentechniek is gecertificeerd leverancier voor een groot aantal merken werkschoenen. Informeert u eerst bij ons voordat u nieuwe werkschoenen aanschaft om zeker te zijn dat behoud van het CE-keurmerk mogelijk is. Een kleine aanpassing kan er namelijk al voor zorgen dat het keurmerk vervalt. Wij adviseren u graag vooraf welke merken voor u en voor uw aanpassing of zolen geschikt zijn.

Bent u gebruiker van orthopedische schoenen, dan kunnen wij uw werkschoenen vervaardigen met een CE-keurmerk.

Bent u gebruiker van semi-orthopedische schoenen of van een OVAC, dan kunt u bij ons uit speciale merken schoenen kiezen. Met deze leverancier hebben wij werkafspraken gemaakt hoe wij voor u de schoenen kunnen aanpassen mét behoud van het CE-keurmerk.

Bent u gebruiker van steunzolen? Ook dan kunnen wij voor een groot aantal merken een speciale zool voor u vervaardigen die voorzien is van een CE-keurmerk.

Vergoeding & garantie

Om uw orthopedische veiligheidsschoenen te laten vergoeden, is een aanvraag bij het UWV nodig. Hiervoor heeft u een offerte van de kosten of verwijzing van een medisch specialist nodig. Als de aanvraag wordt goedgekeurd, worden de schoenen volledig vergoed. We helpen u graag bij deze aanvraag.

In principe kunt u ieder jaar aanspraak maken op een paar (orthopedische) veiligheidsschoenen. Bij sommig werk is het raadzaam om een extra paar te hebben. Hier kunt u een extra aanvraag voor doen bij het UWV. Als u ZZP’er bent, is een vergoeding helaas niet mogelijk.

U krijgt drie maanden vergoeding op de pasvorm van de schoenen. Voor het materiaal geldt een garantietermijn van zes maanden. Natuurlijk helpen we u altijd graag verder bij problemen; ook als de garantietermijn is verstreken.
Orthopedische schoen technicus

Maak een afspraak

Wilt u een afspraak maken met één van onze specialisten voor orthopedische veiligheidsschoenen, vul dan onderstaand contactformulier in. We nemen contact met u op om de afspraak te bevestigen.

Heeft u een vraag of opmerking, neem dan contact met ons op.

Wij nemen telefonisch contact met u op om uw aanvraag af te stemmen.