Verstrekkingen

Alle praktische zaken op een rijtje

Hoe zit het met de verstrekking?

Iedere zorgverzekeraar hanteert zijn eigen regels en vergoedingen voor de diensten die Graas u aanbiedt. Daarom raden we u altijd aan, als u dit nog niet heeft gecontroleerd voordat u een afspraak met ons maakt, om bij uw eigen zorgverzekeraar te controleren hoe het zit met de kosten en vergoedingen. Soms heeft u ook een verwijzing nodig vanuit een huisarts of specialist om in aanmerking te komen voor een vergoeding.

De regelgeving rondom orthopedische schoenen is nagenoeg overal gelijk. Zo heeft iedereen naast een eerste paar orthopedische schoenen, recht op een wisselpaar. Dit is vaak na een termijn van 3 maanden. Kinderen, jonger dan 16 jaar, komen iedere 9 maanden in aanmerking voor nieuwe schoenen (bij extreem snelle groei kan dit nog frequenter zijn). Kinderen krijgen geen reservepaar. De meeste Zorgverzekeraars hanteren een gebruikstermijn van 18 maanden. Het uitgangspunt is dat iedereen twee paar adequate schoenen heeft.

Heeft u hier vragen over? Neem gerust contact met ons op!

Contact opnemen

Heeft u een vraag over verstrekkingen, neem gerust contact met ons op via onderstaand contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.