Gebruik en onderhoud

Juist gebruik en onderhoud van uw schoenen

Lekker lopen met een inloopschema

Nagenoeg alle orthopedische schoenen die Graas maakt, zijn grotendeels gemaakt van leer. De correctie of ondersteuning zal eerst onwennig voelen, maar het materiaal zal zich snel naar uw voet vormen. Dit geldt ook als u begint met het lopen met steunzolen of sportinlays. Het goed inlopen helpt hierbij en zorgt voor draagcomfort.

Wij hanteren doorgaans een inlooptijd van twee weken met een opbouwend inloopschema. Dit schema is afhankelijk van onder andere uw medische indicatie en ervaring. We overleggen altijd met u welk inloopschema het meest geschikt is voor uw voeten. Ook tijdens het inlopen, kunt u altijd contact met ons opnemen om de voortgang te bespreken.

wandelen in bos
service

Gebruik van uw orthopedische schoenen

Door uw voeten goed te verzorgen en uw schoenen juist te gebruiken, heeft u het meest profijt van de aanpassingen of ondersteuning. We hebben enkele tips voor u op een rijtje gezet, zodat u lekker kunt blijven lopen en uw schoenen zo lang mogelijk goed blijven:

Reparatie van uw schoenen

Is de zool of hak van uw schoen versleten of is uw schoen op andere wijze kapot of versleten, loop hier dan niet te lang op door. Vraag een reparatie aan om onherstelbare schade aan uw schoenen te voorkomen. Wij voeren deze reparaties graag uit. Met de door ons geselecteerde topmaterialen doen we er alles aan om uw schoenen weer optimaal te herstellen. We streven ernaar om uw schoenen binnen drie werkdagen te repareren.
orthopedische schoen stikken
orthopedische schoen

Aanvullende informatie voor diabetici en reumapatiënten

Heeft u diabetes of reuma, dan raden we aan om altijd een medische pedicure uit te laten voeren voor voetverzorging. Zo worden uw voeten op de juiste wijze verzorgt en behandelt.

Doordat de bloedtoevoer in benen en voeten vermindert bij diabetes, wordt de huid kwetsbaar en genezen wondjes moeizaam. Wat kunt u zelf doen, om ernstige voetproblemen zo veel mogelijk te voorkomen?

Contact opnemen

Heeft u een vraag over het gebruik of onderhoud van uw schoenen? Of wilt u een reparatie aanvragen? Neem gerust contact met ons op via onderstaand contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.